Съветите на Свами Дев Мурти за здраве и дълголетие

Съветите на Свами Дев Мурти за здраве и дълголетие

През юли 2009 г. 108-годишният йогин беше в Пловдив и изнесе беседа пред препълнената зала на йога-клуб.
Съветите на Свами Дев Мурти за здраве и дълголетие

60 години индиецът обикаля света, за да предава своята мъдрост на хората. Бил е в България преди 40 години. Тогава научил, че по нашите земи има столетници, запознал се със 127-годишната Димка Горова и я научил на йога. Като бяла лястовица тогава, намерил първите си следовници. Променил живота им. Те загубили връзката с него. И едва в интернет-епохата неотдавна го открили и отново го поканили. Пожелал пак да дойде и в Пловдив.

Свами Дев Мурти посъветва захласнатата зала да следва природата. Според него на всеки е нужно не повече от 50% безплатен въздух, 30% безплатна вода - жаждата може да се утоли и с дъждовните капки, които не струват пари, само 20% се полагат на храната. Той препоръчва вегетарианство, морален живот, да се помага на другите. И една единствена жена, защото човек има само една майка.

ЕТО НЕГОВИТЕ ПРЕПОРЪКИ ЗА ЗДРАВ И ПЪЛНОЦЕНЕН ЖИВОТ:

"Четири минути йога на ден и вегетарианство ще ви освободят от всички болести и ще доживеете 200 години. Ако по 100 пъти правите това упражнение, ще живеете 100 години, ако 400 пъти го правите, може да доживеете и 400-те.Това, което видях, говори, че имате много добро бъдеще. Вече сте по пътя на йога, има много вегетарианци и живеете в хубави семейства. Нямате войни, бомби и оръжия. Това, което ви е дал бог, го поддържайте. И помагайте на другите

Първата стъпка е вегетарианството. Както на нас ни е даден живот, така и ние трябва да позволим на другите да живеят. Когато светне червеният светофар, спираме. Защото червеното е опасност. Може да стане катастрофа. Червеното олицетворява месото. Жълтата светлина е предупреждение за опасност. Не яжте яйца. Не яжте месо, риба и яйца. Помислете откъде излиза яйцето.

Зеленият светофар е свободата, всеки може да поеме без риск по пътя към нея. Може би затова всеки се стреми към зелената гора, за да се зареди с енергия.

Недопустимо е светът да се превръща в кланица. Горките животни. Козата и овцата пасат трева и дават мляко. Животните се жертват за човека, а той е толкова жесток, че ги убива. Ако някой във вашето семейство почине, какво го правите? Погребвате ли го или го ядете?

Вие сте образовани хора. Прочели сте много книги. А убивате и ядете мъртви тела. Това, което ядете, сте самият вие. Ако слагате в корема си пилета, ще мислете като пилета. Ако ядете прасета, ставата като прасета.

Придържайки се към естествения живот, човек трябва да следва и естеството на собствената си природа. Да щади гръбначния си стълб, да не спи по гръб и да не полага глава на възглавница. Това е отношение към сърцето. Сърцето е добро към човека, изтласква по близо 200 литра кръв на ден, за да поддържа жизнените му функции. И човекът трябва да стане добър към сърцето си.

Животните нямат пари, не си палят огън, не си варят чай или кафе.

Мислете - кои сте вие?"

 

Източник:

http://www.e-plovdiv.com/podr.html?id=3967

2011-05-29 (Прочетено 1118 пъти.)

2011 - 2015 (c) Н и Б web and seo: Idea Studio Ltd.