Такъв е животът - Life As We Know It (video)

Такъв е животът - Life As We Know It (video)

Забавен, поучителен, затрогващ и определено влизащ дълбоко в сърцето филм.
Такъв е животът - Life As We Know It (video)

Държава: САЩ
Година: 2010

Официален сайт:
http://lifeasweknowitmovie.warnerbros.com/dvd/

Режисьор: Грег Берланти
Сценарист: Ян Дойчман, Кристин Ръск Робинсън

В ролите: Катрин Хийгъл, Джош Дюамел, Джош Лукас, Кристина Хендрикс, Питър Новак, Брук Джоузефсън, Анди Бъкли, Хейс Макартър, Мелиса Маккарти

За филма: Комедията "Такъв е животът" е вторият авторски филм на младия режисьор Грег Берланти. Преди да се захване сам да снима филми той е писал сценария и е бил продуцент на сериалите "Илай Стоун" и "Братя и сестри". Лентата "Такъв е животът" е с участието на холивудските звезди Катрин Хийгл ("Позабременяла"), Джош Дюамел ("Трансформърс") и Джош Лукас ("Красив ум"). Освен изпълнител на една от главните роли Катрин Хийгъл е и изпълнителен продуцент на филма, заедно с майка си Нанси Хийгъл. В саундтрака на комедията влизат песни на Pearl Jam, Faith Hill, Amy Winehouse и други. Общият бюджет на продукцията е 38 млн. долара.

За разлика от болшинството романтични комедии, в чието начало виждаме как стрелата на Купидон пронизва сърцата на младите влюбени и всичко предвещава пищна сватба малко преди финалните надписи, "Такъв е животът" започва по доста изненадващ начин.

След отчайващата им първа среща искрата на любовта отказва да припламне между Холи Бренсън (Катрин Хийгъл) и Ерик Месър (Джош Дюамел). Нещо повече, двамата откровено не могат да се понасят и биха били щастливи, ако никога не се видят отново.

Съдбата обаче има други планове и след като тяхна приятелска двойка загива при катастрофа, се оказва, че за попечители на малката им дъщеричка са определени именно Холи и Ерик.

"Такъв е животът" напомня за един нещастен брак, който протича в обратен ред и започва с отчуждена и ненавиждаща се двойка и ужаса пред отговорностите, свързани със съвместния живот и гледането на дете и се насочва към взаимното опознаване, привързването и пламването на страстта.

Катрин Хийгъл е ветеран от множество романтични филми, така че определено се чувства в свои води, а още Чарли Чаплин е доказал комедийния потенциал на скечовете с участие на дете, така че схемата е добре позната.

Филмът определено ще допадне повече на по-улегналите хора най-малкото защото фокусът е не толкова върху огъня на страстта, колкото върху компромисите и жертвите, които се правят при изграждането на семейство и отглеждането на дете. Въпреки това обаче авторите не са прекалили с поуките и смешките надделяват над сериозните послания.


2011-02-06 (Прочетено 2213 пъти.)

ВИДЕО:2011 - 2015 (c) Н и Б web and seo: Idea Studio Ltd.