Изборът на име на детето

Изборът на име на детето

За това може да помогне интуицията и здравата мисъл...
Изборът на име на детето

Какво казват старите хора за името на детето

Старите хора често казват че името е съдбата на човека. Името не трябва да заклеймява, а да помага на човека, който го носи. Нашите предци са кръщавали децата си на светци, т.е. името на светеца, чиито ден на възпоменаване е най-близо рождената дата на бебето. Вероятно и в това се крие мъдростта. Детето придобива "небесен покровител".

Какво е отношението към имената по света

Някои племена дават на децата си две имена. Истинското го скриват, за да не предизвикат лошите духове. Но както древните хора, така и съвременните учени са на мнение че името на човек влияе върху съдбата му.

Как ще се чувства детето от избора на име

Когато се роди детето, обикновено се записва фамилията на бащата, а се дава само малкото име, с което детето е принудено да живее достатъчно дълго, макар и по-късно да реши да го смени, ще се наложи да минат доста години. Ако името е рядко или неблагозвучно, детето попада под насмешките на своите връстници и израства затворено и мрачно, без никакво самочувствие. Затова вместо да кръстите детето си с някакво модерно и помпозно име, замислете се добре как ще се чувства то по-късно. В името не трябва да има излишни букви, но всички необходими трябва да са по местата си.

Какво твърдят астролози и магове за детските имена

Много астролози и магове твърдят, че женските имена с мъжки оттенъци - Ивана, Валентина и т.н. - ще доведат до надделяване на мъжки черти в характера на момичето – стремеж към лидерство, твърдост, целеустременост.

Името може да окаже различно влияние на хората

Едно и също име може да окаже различно влияние на хората, в зависимост от това, как са го наричали в детството. Например: Адриана – Аничка, Ани, Ади, Адри.

Властта на името не е фатална

В същото време, властта на името не е фатална. Върху човек влияе ужасно много обкръжаващата в детството му среда, възпитаните у него навици и морални принципи, по-късно – учители, приятели, прочетени книги, изгледани филми и даже домашни любимци. Всички тези нюанси правят човека неповторим.

Може ли да помогне интуицията за избор на име на детето

За очакващите своето дете родители, остава да прелистват справочниците с имена, избирайки за детето си такова име, което ще му помогне достойно да премине по своя път и да се разкрие като личност. За това решение може да помогне интуицията и здравата мисъл.

 

Източник:

http://www.zajenata.bg/%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%BE-savet162.html


2012-05-03 (Прочетено 1744 пъти.)

2011 - 2015 (c) Н и Б web and seo: Idea Studio Ltd.