Как да харчим по-малко

Как да харчим по-малко

няколко прости съвета
Как да харчим по-малко

Всеки иска да пести пари, но не винаги се получава. Предлагаме ви няколко начина как бихте могли да спестите от пазаруването като не се лишавате от важните неща и не купувате нищо излишно.

Планирайте
Един от най-важните фактори, за да не харчите излишно пари е като планирате за няколко дена напред какво ще приготвяте като ядене вкъщи, или какво точно искате да си купите, ако става въпрос за дрехи и обувки. По този начин ще имате ясен план в главата си от какво имате нужда и така като попаднете в магазина няма да се чудите излишно. Също така когато става въпрос за храна, този метод ще ви е от позла, за да спазвате по-лесно специален хранителен режим, ако сте решили да се подложите на такъв.

Търсете разпродажби
Това важи с пълна сила за покупките на дрехи и обувки. Сезонните разпродажби са изключително удобен начин да си купите нещо хубаво на приемлива цена, или както се казва - две за едно. Въпросът е просто да изчакате да пуснат намаленията и да имате малко повече време за обикаляне и намиране на най-изгодната оферта.

Срок на годност
Много често в големите вериги магазини често се пускат хранителни продукти или добавки на промоция. Тук важен момент е задължително да проверите срока на годност написан на опаковката. Често тези намаления са свързани със скоро изтичащ срок на годност и ако не сте достатъчно наблюдателни може да се сдобиете с храна, която утре ще е развалена и освен че ще се наложи да я изхвърлите, ще трябва да ходите отново до магазина и да давате пари за същия продукт. Така евтиното излиза по-скъпо.

Пазарувайте сами
Това важи с пълна сила за родителите. Когато сте децата е в пъти по-вероятно те да ви изнудят да им купите нещо, което са си харесали, отколкото ако сте на пазар сами. Нищо не ви пречи да вземете на малчуганите някакво лакомство, с което да ги изненадате като се приберете, но ако ги вземете с вас в магазина, сметката ви със сигурност ще е повече, отколкото сте очаквали.

Отчет
Може да се пробвате да пазите касовите си бележки. Така в края на всяка седмица може да пресметнете колко пари сте дали за храна и да се ориентирате дали сте в преразход или сте се вписали в лимита за харчене.

 

Източник:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4537971


2012-02-06 (Прочетено 1562 пъти.)

2011 - 2015 (c) Н и Б web and seo: Idea Studio Ltd.