Бързи и лесни маски за лице

Бързи и лесни маски за лице

за ексфолиране и освежаване на кожата
Бързи и лесни маски за лице
Отърсването от напрежението и негативизма би ободрило настроението ни по доста успешен начин. Ако обаче нашата кожа можеше да говори, тя също щеше да поиска да се освободи от всички онези затормозяващи я замърсявания и мъртви клетки, които са препъни камък по пътя към нейния сияен и младежки вид.

Така че не карайте лицето ви да страда повече, а покажете загриженост, прилагайки някоя от следващите ексфолиращи маски, спестяващи ви средства и време, защото чисто и просто може да си ги забъркате у дома.

* Вариантът със захар е добре позната козметична рецепта, защото тази подслаждаща живота ни съставка е един от най-добрите естествени ексфолианти. За целта смесете равни части захар (бяла или кафява) и глицерин, а накрая добавете няколко капки масло от алое вера, за да омекотите действието на отварата върху кожата ви.

Разбъркайте съставките и нанесете маската по цялата лицева зона с помощта на въртеливи движения. Оставете да подейства пет минути и после изплакнете. Тази комбинация може да се използва и за по-загрубели места като лактите и петите.

* При втория вариант ви предлагаме на смесите три чаени лъжички овесени ядки с една чаена лъжичка мед и четвърт чаена лъжичка ябълков оцет. След като разбъркате продуктите, ги нанесете на кожата, оставете помадата да престои 15 минути и отмийте.

* Морската сол премахва мъртвите кожни клетки и подобрява повърхностната циркулация по неповторим начин. Затова смесете еднакви дози сол и зехтин, добавяйки към тях пет капки масло от портокал или кайсия, за да се получи по-качествено овлажняване на кожата. После вече ви е ясно какво трябва да сторите.

* Счуканите на ситно орехи, примесени с малко кисело мляко са четвъртото ни предложение за днес. Докато орехите ексфолират лицето ви със замах, антибактериалните свойства на киселото мляко ще го хигиенизират, а млечната киселина, съдържаща се в него, никак не е фен на сухата кожа и бръчките по нея.

* Полезните характеристики на зеления чай са неизчерпаеми като петролните находища в Саудитска Арабия. В конкретния случай запарете няколко щипки от тази билка, нанасяйки ги по лицето с масажиращи движения. Зеленият чай е богат на антиоксиданти, а противовъзпалителното му действие е удачен избор за чувствителна кожа и акне.
 
 
Източник:
 


2012-02-03 (Прочетено 1573 пъти.)

2011 - 2015 (c) Н и Б web and seo: Idea Studio Ltd.