Любовта не умира...

Любовта не умира...

Човек преживява не един, а множество животи и всеки път редом с него се оказват сродни нему души...
Любовта не умира...

Преди да се ожените, идете при ясновидец и го помолете “да прегледа” вашите предишни животи. Може да се окаже, че зад маската на миловидната приятелка, която смятате да заведете под венчило, се крие особа, за която сте били женени вече неведнъж и страстно сте благодарили на Бога за това, че той, дарявайки ви вечен покой, ви е освободил от този тиранин.

Тя е била мъж

През 1973 година проф. Дон Джонсън проверявал своите хипнотични способности върху доброволната си помощница – съпругата си Лидия. Когато я въвел в хипнотичен транс, жената неочаквано се разтресла като от удар, закрещяла и се хванала за главата. Проф. Джонсън незабавно прекъснал експеримента, но от този ден нататък Лидия непрекъснато изпитвала силни болки в главата. Не помогнали нито лекарствата, нито специалната гимнастика, нито хипнозата. По време на сеанса Лидия виждала една и съща сцена – нея и някакви старци ги засмуква вода, следва удар, тя започва да крещи, а после се появява главоболието.

Разбирайки, че не е по силите му да излекува жена си, Джонсън търси помощта на свой приятел, хипнотизатора Джон Браун. Когато той въвежда жената в транс, тя започва да говори – сбито, на скороговорка, на шведски език, който никога не е знаела. Тембърът на гласа й става нисък, близък до мъжкия. След това тя изведнъж заявява: “Аз съм мъж”. Питат я как се казва и тя отговаря: “Йенсен Якоби”. След това става ясно, че е живяла в собствена къща в малкото шведско селце Хансен, че годината, към която се е върнала, е 1700, че Йенсен е селянин, който отглежда крави и коне.

Независимо че Джонсън и Браун безусловно правят важно откритие, те така и не успяват да освободят Лидия от болката. Когато идва на себе си, тя започвала да стене, да притиска с длани слепоочията си и да повтаря: “Попаднах не където трябва! Ужасно се страхувам и съм самотна! Направете нещо!”

Учените решават да потопят жената в още по-дълбок транс и да “я изведат” в друг неин минал живот. Лидия започва своето пътешествие и се съвзема в сводест сумрачен коридор, върху грубо дъсчено легло, покрито с камилски кожи. Мъчително я болят ставите на краката, коремът и гърдите. Възрастен мъж в стар военен мундир обгръща с ръце немощното й тяло, като че ли обятията му могат да я спасят от смъртта.

- Мили – стене тя, – аз умирам.

- Не, скъпа, още не – прошепва той на ухото й. В този миг Лидия разпознава в него своя ненагледен Дон Джонсън и великото небитие разпростира крилата си върху нея.

След няколко мига Лидия идва на себе си. Джонсън и Браун разтревожено се навеждат над нея.

- Аз вече съм била твоя жена – казва Лидия със слаб глас, – но не мога да назова мястото, където бях.

Родствени души

След дълги години подобна практика Джонсън разбира, че много мистични учения смятат реинкарнацията за реалност и твърдят, че човек преживява не един, а множество животи. В своето пътуване той никога не е сам и във всяко превъплъщение редом с него се оказват сродни нему души.

Законът за мирозданието се изразява в това, че тези същите близки души във всеки нов живот по някакъв невероятен начин се оказват една до друга. Единственото, което може да им попречи да се срещнат тук и сега, е законът за реинкарнацията, според който можем да се появим на бял свят отново, но в различни епохи. Но и това не е беда – пътят на съвършенството е дълъг, въплъщенията – много, затова рано или късно сродните души непременно се срещат.

Пак през 70-те години Джонсън се премества в Калифорния (САЩ) и съвместно с други двама хипнотизатори терапевти и специалисти по реинкарнация – Брус Голдбърг и Франк Барановски, създава Център на вечното възвръщане. Тримата учени си поставят за цел да изяснят колко често са се срещали през изминатия за стотици, а понякога и за хиляди години път днешни съпружески двойки. Резултатите са изненада дори за самите учени.

“Някои от тях съдбата с необикновено упорство ги е събирала дори в няколко последователни въплъщения – казва Голдбърг. – Навярно само с това може да се обясни любовта от пръв поглед, силата на връзките и дълбочината на взаиморазбирането, които свързват някои хора буквално от първата им среща. Ние тримата проведохме хипнотични сеанси най-вече със самите себе си. Оказа се, че в миналия си живот Джонсън е бил женен за своите сегашни съпруги. Барановски излезе от тази “схема”, но той беше още ерген. Когато дойде неговият ред да се ожени, се оказа, че той и Дорис в миналите си животи са били женени три пъти!”

Разказът на доктор Голдбърг

“Веднъж при мен дойде съпружеска двойка, изключително семейство, но щом мъжът замине в командировка, у жената се появява необясним страх, че той повече няма да се върне. Скоро страхът й се превърна в истинска фобия, тя всеки път го моли да не заминава, но той не може да не изпълни служебните си задължения. В хода на хипнотичния сеанс стана ясно, че в миналия си живот двамата са били женени и също много са се разбирали, докато той не е бил убит в сражение през 1485 година. Бедната вдовица така и не успява да преживее смъртта на съпруга си, след година се разболява тежко и умира.

Регресивната хипноза много им помогна. Мъжът започна да се отнася с повече внимание към страховете на жена си, а тя постепенно престана да изпитва безпричинно безпокойство по време на неговите отсъствия, защото сега е сигурна, че съпругът й няма да бъде убит в сражение. Постепенно животът им се подреди”.

“Ето друг пример – разказва ученият. – Една млада двойка не можеше да подреди отношенията си. Конфликтите възникваха непрекъснато и причината за тях винаги се оказваше жената. Тя непрекъснато се измъчваше от вътрешни противоречия – много обичаше съпруга си и същевременно беше изпълнена с недоверие към него. Когато погледнах миналия им живот, стана ясно, че в него те също са били съпрузи. След няколко години той я изоставил, а тя се разболяла от мъка и починала в болница. Когато нещата се изясниха, животът им значително се подобри”.

Обикновено така става – за да се избавите от необяснимите комплекси, трябва да се доберете до причините и “да преживеете” отново по време на хиптоничен сеанс отдавна отминалото време. Тогава негативната програма, скрита в дълбините на подсъзнанието, губи силата си и престава да трови живота на обичащите се хора.

Тримата учени провеждат повече от 1200 сеанса на регресивна хипноза. Резултатите показват, че около 20 процента от съпружеските двойки в минали свои животи също са били съпрузи, някои дори по няколко пъти. Всичко това потвърждава идеята, че сродните души се стремят един към друг, сякаш привличани от магнит, и че любовта не умира с векове.

Под отсеченото дърво

Хубаво им е на онези, които вече са намерили своята половинка. Случва се обаче и така, че съдбата не позволява на хората, създадени един за друг, да се съберат, кара ги да преодоляват много препятствия. Такава е историята на сътрудника на “Ню Йорк таймс” Уилям Уайт.

До четиридесетата си година той е ерген, все търси момичето на своите мечти и едва на 41 животът като че ли го завърта и го отвежда в нова посока. Уайт внезапно решава да влезе в едно туристическо бюро, където, без да мисли много, си купува билет за околосветско пътешествие по море, въпреки че никога преди това не е напускал Америка. Когато слиза на брега в Бомбай, изпитва странно чувство – като че ли вече е бил на това място. Разпознава улици и сгради, може да каже накъде води един или друг път, какво ще види зад ъгъла.

На следващия ден, като че ли подтикван от някого, тръгва да търси стара къща в подножието на Малабарския хълм, пред който някога имало огромно дърво. След като не открива нито къщата, нито дървото, той решава да разпита един възрастен полицай, който дежури наблизо.

- Къщата, която търсите, принадлежеше на богат търговец, но преди 90 години я разрушиха и отсякоха дървото. Наследничката на дома – младата госпожа Ладжи, сама ще ви разкаже за това, ще ви дам адреса й.

В САЩ Уайт се връща с млада съпруга. По-късно става ясно, че през ХVІІ век той е живял в този дом, бил е негов собственик и съпруг на Ладжи, която тогава се е казвала Шанти.

 

Източник:

http://www.chudesa.net/p3460/


2011-10-31 (Прочетено 1136 пъти.)

2011 - 2015 (c) Н и Б web and seo: Idea Studio Ltd.